els 80km/h a la regió metropolitana

Des de principis d'aquest any és obligatori circular a un màxim de 80km/h per la regió metropolitana de Barcelona. És una mesura que ha decidit aplicar el Govern per tal de reduir la contaminació i els accidents, però, creieu que realment servirà d'alguna cosa?

Us presento les meves argumentacions, m'agradaria saber què en penseu.

Sóc usuaria habitual de renfe, això vol dir que agafo el cotxe per baixar a Barcelona només en cap de setmanes o per les nits, per tant en hores en que no hi ha massa trànsit. Evidentment en dies laborables aquesta nova norma no cal aplicar-la, és impossible anar a més de 80km/h, la carabana ho impedeix. 

En cap de setmana és diferent. Tinc un cotxe normal, amb això vull dir que el meu cotxe no té ni limitador de velocitat ni cap dispositiu d'aquests, per tant per aconseguir anar a 80km/h puc fer dues coses:

  1. Anar amb marxes llargues i no parar de mirar el compta quilometres per controlar la velocitat. Tot i que el meu cotxe no és cap meravella si vaig amb 5ena es posa a 100 sense cap mena d'esforç.
  2. Anar amb marxes curtes per evitar que el cotxe corri.

Resultat de les meves opcions:

  1. Aconsegueixo no contaminar perquè no porto el cotxe gens revolucionat però no redueixo el risc d'accidents, he de parar molta atenció al compta quilòmetres per evitar passar-me del límit.
  2. No hi ha cap problema en quant al risc d'accidents, el cotxe en 3a no passa dels 80km/h per tant no m'he de preocupar d'això però per contra porto el cotxe revolucionat amb el corresponent augment de consum i per tant de contaminació.

Així doncs, els que no tenim un cotxe d'aquests moderns o de luxe què hem de fer? evidentment si disposéssim de limitador de velocitat no hi hauria cap problema però la majoria dels cotxes que circulen actualment no en disposen així que, qui es veneficia realment d'aquesta mesura? Potser els que es faran d'or amb les multes… perquè realment jo encara no ho entenc, si realment es contamina menys, cosa que no dubto, perquè no han posat el límit a 100, per exemple, que és una velocitat que sembla que tampoc contamina, i que és més fàcil de complir amb el parc automovilístic actual?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *