L’enllumenat de nadal

Aquest últim any s’ha posat de moda parlar del canvi climàtic, tothom en parla ja sigui per a confirmar-ho o per a desmentir-ho però el cas és que està en boca de tots.

Però també sembla que en quan arriba nadal tothom se n’oblida, ja fa dies que a Barcelona els llums de nadal estan encesos, és cert que donen caliu i que fan ambient, sobretot de cara als comerços, però és necessari engegar-los quan encara no s’ha arribat ni al mes de desembre???

M’hi he estat fixant i al carrer Balmes de Barcelona, les botigues tenen un cartell a la porta on hi diu que col·laboren en l’enllumenat del carrer, no sé si vol dir que elles paguen directament l’enllumenat o no, i entenc que per a elles si sembla que ja estem a nadal les vendes els deuen anar millor, però realment penso que no cal començar a fer ambient a final de novembre, ja ens bombardejaran prou durant el mes de desembre com per a adelantar-ho encara més.

I ja no cal parlar del tipus de llums que hi ha a segons quins llocs. Al masnou hi ha les mateixes bombetes de tota la vida. Recodo que quan encara no devia tenir 10 anys vaig escriure una carta a l’alcalde dient-li que els llums estaven plens de bombetes foses, que o les canviaven o millor no posar-los perquè feien molt lleig, doncs han passat 20 anys i els llums, per sort no tots, segueixen sent els mateixos i evidentment també amb bombetes foses, imagineu-vos el consum que deuen tenir aquestes bombetes….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.