‘Pichi’

Aquest joc és molt semblant al baseball

Es necessita un numero més o menys gran de gent i una pilota i pedres o qualsevol cosa que es pugui fer servir com a base.


S’han de fer 2 equips. Un equip és el que tira i recull la pilota i l’altre el que intenta córrer per les bases.

Com funciona?

Es marca un cercle (si no es pot dibuixar a terra es marca amb qualsevol cosa) posat a una distancia del punt de sortida i també es marquen les bases distribuïdes pel camp una darrera l’altra marcant un recorregut en forma de pentàgon, per exemple, si posem 5 bases. La distància entre les bases depèn bàsicament de l’edat dels jugadors, penseu que s’ha de córrer d’una a l’altre i és interessant que sigui possible, sinó no té gràcia.

L’equip que llença i recull la pilota es distribueix pel camp posant a un jugador al cercle marcat, aquest és el que llençarà.

L’altre equip es posa a la línia de sortida.

El jugador llença la pilota al jugador que la colpejarà, si al tercer intent no l’ha tocat queda eliminat. Si la toca ha de córrer cap a la primera base. No té perquè parar, pot continuar, però ha d’anar en compte perquè podria quedar eliminat en un dels següents casos:

  1. Si l’equip contrari agafa la pilota i la passa al jugador que la llençada i aquest crida ‘pichi’ mentre el jugador que està corrent està entre dues bases queda eliminat.
  2. Si l’equip contrari recull la pilota i en comptes de passar-la al que l’ha llençat la tira contra un jugador que està entre dues bases i el toca també està eliminat.

Els jugadors que van entre bases han de tenir present que només poden córrer quan un dels seus companys ha aconseguit tocar la pilota. Els jugadors no es poden avançar, no es pot retrocedir i tampoc hi pot haver dos jugadors a la mateixa base.  

Hi ha canvi d’equips quan tots els membres de l’equip que han de tocar la pilota son eliminats o si l’equip contrari agafa la pilota a l’aire sense que hagi tocat al terra.

Si un membre de l’equip que ha de tocar la pilota aconsegueix fer una volta sencera al camp d’un sol intent salva a un company que hagi estat eliminat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *