Cervesa Natural

Molts ja sabreu que fa temps que el món de la cervesa natural m´interessa i guiat per amics com en Vinx i en Pablo he anat introduïnt-me en el tema.
Gràcies a ells i a poc a poc vaig descobrint com es produeix la cervesa, desde la molta del grà (blat, cibada, malta…) fins a la sortida en la màquina de presió.

Entremig hi ha tot un procés de bullit, remenat, volcat de llúpols i llevats, sucres, secrets (fruites, aditaments naturals, flors, regalèssies…i altres invents), control de densitats, temps i temperatures de fermentats, embotellat, que mestres com ells dominen (jo igual me n´he deixat algun d´estadi ).

I rès més, per això és natural.

Si algú de vosaltres ha tastat aquest tipus de cerveses sabrà la diferència notable que hi ha en front les que habitualment ens serveixen les "grans marques", tenint les primeres més còs i escuma i no havent-les de servir sempre a temperatures extremament fredes per poder apreciar les seves virtuts, això és clar entre gustos…

Jo no sóc gran entès en la producció però si que tracto d´estar disponible si es necessita un "catador" de confiança (no dic pàs expert però amb ganes d´aprendre) i és aquí ón es tracta d´investigar i seguir el propi instint.

Ara en Vinx i en Pablo (amb uns socis +) s´atreveixen a incrementar la producció i passar de l´olla casolana als 2000 lts. per "tirada" amb la seguretat que aquesta mida encara dóna per seguir mantenint la genuïtat del procés i no malmetre el savor autèntic d´aquest gran brevatge !!!!!

Anims doncs a tots i si preciseu d´un voluntariós tastador no dubteu en contactar-me !!!

Algunes imatges (només us poso algunes del procés, si us interessa completar podeu visitar http://www.cervezas.info/proceso.htm) , els comentaris són d´en Pablo:


Preparant els sacs de malta per fer el macerat


Etapa de maceració, la papilla de malta i aigua calenta reposa 1:30h per obtenir el sucre del cereal (maltosa)Etapa de maceració, fem l’aspersió de la papilla de malta amb aigua calenta per rentar-la i extreure el most. Al final només quedará el grà esgotat (bagazo)Mostra de most durant l´aspersió. Aquest most que recollim el trasvassem a un altre tanc ón fem l´etapa de cocció per donar-li amargor amb llúpol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *