A l´abecedari.


Li he posat aquest nom perquè no me´n recordo com es deia, però quan l´expliqui segur que me´l donareu.
És molt senzill i només es necessita paper i llàpis i estimula molt el vocabulari i l´enginy.
Mínim 3 persones sino es fa avorrit.
En un full A4 en horizontal fem columnes estil fulla de càlcul i a cada una hi posem un titol, començant per una que es dirà "lletra" i una final que serà "punts".
Les altres poden ser indefinides… per exemple: Noms (de persona s´enten), Animals, Plantes/Flors, Instruments (de música), Esports,Països, Marques comercials, etz..
Es tracta que en un temps determinat s´apuntin les paraules que comencen amb una lletra que es fa per sorteig (si toquen lletres complicades com la "K" o la "X" es recomana que la paraula tant sols la contingui i no pas que hi comenci).
El sorteig de la lletra a escriure primer la fà un dels participants a "boleig", després qui ha guanyat la ronda anterior. Comença a recitar per sí mateix l´abecedari i un diu "prou !" i ja està, tenim lletra.
A la de 3 es començen a escriure els noms, en qualsevol ordre, i millor les que més ens surtin de seguida, i al cap de per exemple 30 segons (temps variable però segons l´edat) s´atura el joc.
Es llegeixen a continuació les columnes en veu alta i es puntua segons si s´ha completat (20 punts), si s´ha completat però algú també la té (10punts) i zero punts si no s´ha escrit rès. La puntuació es pot complicar donant més punts, per exemple 30 si la paraula té més de 8 lletres.
Es sumen els punts de cada lletra en la columna final que hem deixat preparada.
Quan s´acaba el joc, per cansament per exemple o manca de lletres, es totalitza la columna de punts.
Espero que ho gaudiu perquè recordo haber jugat hores i hores amb els meus germans de petit.

Un pensament a “A l´abecedari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *