Bunyols de Quaresma

Els bunyols és el típic plat que com que només es fa per Quaresma la resta del’any no hi penses però quan passes per una pastisseria i els veus allí ben posats t’entren unes ganes de menjar-ne!!!!

Aquest any he pensat, perquè no, i he buscat una recepte per fer-ne a casa. S’ha de dir que és molt entretingut però el resultat val la pena.

Bunyols de quaresma

He estat mirant moltes receptes i la veriatat és que tots les que he trobat s’assemblen bastant i la gran diferència està en si només porten aigua o porten aigua i llet. M’he decidit per una recepta del web de la pastisseria Canal que només porta aigua perquè en teoria (ho he llegit a diferents llocs) com més aigua més s’inflen i com més llet més semblants al pa de pessic queden.

Ingredients

  • 100gr d’aigua
  • 20gr de sucre
  • un pessic de sal
  • 60gr de mantega
  • 80gr de farina
  • 2 ous
  • 25gr de licor d’anís sec

Com es fan

Es posa un cassó al foc amb l’aigua, el sucre, la sal i la mantega. En quan bulli s’hi afegeix la farina tamisada i es remena sense parar. Veureu que poc a poc la massa es desenganxa de les parets del cassó. Quan ja no s’enganxi gens ho traieu del foc i ho deixeu refredar una mica.

Hi incorporeu l’anís.

Després hi anem posant els ous d’un en un i remenem fins que quedi una massa homogènia.

Arribats aquest punt és quan ja es poden fregir i quan arriba la part més entretinguda. jo per fregir-los he agafat un cassó petit i hi he posat uns tres dits d’oli d’oliva. D’aquesta manera no m’hi caben massa bunyols, els he de fer de dos en dos o de tres en tres però queden més coberts per l’oli i és fan més homogenis.

Per a fregir-los jo ho he fet amb dues culleres, amb una agafo una mica de massa, millor començar amb poc perquè s’infla molt i us quedarien uns bunyols gegants, i amb l’altra cullera m’ajudo per llençar la massa a l’oli calent. Un cop dins l’oli només cal anar-los mirant per a que no es cremin i girant per a que es facin iguals per tots costats.

Quan estan fets es treuen de l’oli, es posen en un plat amb paper absorbent i al cap d’una estoneta, quan encara estiguin calents ja es poden passar per un altre plat amb sucre i llestos, ja es poden menjar!!!

També hi ha l’opció de fer-los, per exemple de plàtan, en aquest cas només cal agafar un trosset de platan i arrebossar-lo amb massa i cap a l’oli. La resta del procediment és igual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *