Galetes de Nadal

Uns dies abans de Nadal l’Anna em va convèncer d’anar a una classe per aprendre a decorar galetes de Nadal i al final em vaig animar i mireu, n’hem fet un munt i han quedat xulíssimes. Hem aprofitat i les hem fet servir per posar els nomes de les persones.

Galetes de Nadal decorades

Ingredients per a les galetes:

  • 200-210 gr de mantega
  • 200 gr de sucre llustre
  • 1 ou gros o 2 ous dels normals
  • 500 g de farina
  • un polsim sal
  • una mica de canyella en pols
  • una mica de vainilla

Ingredients per a la glaça:

  • Clara d’ou
  • Sucre llustre
  • Suc de llimona colat

Com es fan les galetes:
Posar tots els ingredients dins un recipient i treballar bé fins que quedi una massa homogènia.

Per comoditat i per evitar que se m’enganxi jo en comptes de posar farina sobre la taula de treballar i allí amb el corró extendre la massa ho faig directament sobre paper de forn així no s’enganxa gens i és molt fàcil de treure les galetes.

Sobre el paper i amb un corró extendre la massa, que quedi d’un gruix aproximat d’uns 3 mm. És important intentar que tota la base faci el mateix gruix i així totes les galetes seran iguals.

Un cop la base està estesa tallar amb l’ajud dels motlles de galetes totes les galetes. Si les voleu fer servir per penjar necessitaran un foradet. Jo no tenia cap utensili per fer-lo i vaig remenar pels calaixos de la cuina i vaig trobar les barrilles de la batedora elèctrica que per la part que s’enganxa a la màquina tenien una mida prou correcte com per fer els forats.

Tallant les galetes de nadal

Un cop les galetes estan tallades s’ha de treure la part que sobra i anar posant a la safata del forn.

Galetes de Nadal tallades

Galetes a punt de posar al forn

Quan la safata està plena posar al forn a uns 170ºC durant entre 10 o 15 minuts. El millor és anar mirant i quan estiguin dauradetes treure-les. En aquest punt es poden menjar perfectament perquè estan boníssimes.

Galetes tretes del forn

Com es decoren les galetes:
Això és el que vam aprendre al curs que va fer la noia de lolascake.com a la botiga Gadgets&cuina.

Barrejar una clara d’ou o el seu equivalent de clara d’ou pasteuritzada (és el que ens va recomanar) amb el sucre llustre i el suc de llimona natural colat. El millor és posar la clara i anar afegint el sucre, quan ja tingui una textura més o menys sòlida posar el suc de llimona. En aquest punt s’ha d’anar jugant entre el gust, és important que la glaça tingui una mica de gust a llimona, i la textura. Necessitem aconseguir una glassa suficientment sòlida com per a que si fem una creu de glaça es diferencii perfectament cadascuna de les línies, és a dir, que no es fusionin, això és així perquè la primera part és fer els límits de les galetes i han de ser suficientment sòlides com per a que no s’escapi la glaça que hi posem a dins que seràmés líquida.

Un cop hem trobat la textura posar una part dins una màniga pastissera i ja podem resseguir les galetes. És interessant practicar abans de posar-se a fer les galetes directament.

Galeta resseguida

Jo ho he fet amb glaça blanca perquè no tinc suficients mànigues com per a jugar amb diferents colors però es podria fer de colors.

Un cop resseguides les galetes ja es pot pintar l’interior. Per a fer-ho agafar una mica de la glaça que encara tenim i posar-hi aigua per liquar-la una mica (textura iogurt ben remenat) i afegir-hi colorant alimentari. Nosaltres ho vam fer en dues tandes i a una li vam posar verd i a l’altre groc.

Amb aquesta nova glaça reomplir les galetes.

Reomplint les galetes

Aquí si haguéssim tingut més mànigues hauríem pogut fer més dibuixos però com que només en tenim una de fina (per a la glaça sòlida) i una altra de més gruixuda (per a la glaça més líquida) les vam pintar de color sòlid i a sobre quan es van assecar hi vam posar alguna decoració més.

Per a fer els noms i les boletes el que hem fet ha estat barrejar la glaça sòlida amb colorant de color vermell. Ha de ser la glaça sòlida perquè sinó no podríem escriure. Ara un cop la glaça que reomple les galetes ja està seca ja hi podem escriure a sobre.

Posant noms a les galetes

I ja està, esperar que s’assequin bé, unes 3 hores i ja tenim les galetes de Nadal!!! És una feinada però el resultat val molt la pena.

Un pensament a “Galetes de Nadal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *