Llibre ‘De part de la princesa morta’

De part de la princesa morta
Kenizé Mourad

És una novel·la històrica ambientada entre la primera guerra i la segona gerra mundial. Explica la vida d’una princesa, la Selma nascuda a Turquia i que degut a les diferents guerres i casoris ha de fugir primer de Turquia cap a Beirut, després cap a la India i finalment cap a París.
El llibre m’ha agradat molt perquè barreja fets històrics desconeguts per mi, la història d’aquella zona la desconeixia bastant, amb les vivències d’una princesa i tot el que l’envolta.

Explica amb molt detall com ha d’actuar una princesa de la família otomana dins la cort, les seva relació amb el familiars, ja sigui la mare, el pare o la resta de família. Els costums i festes típiques de l’època, les dificultats que suposa per a una nena segons quins protocols i la il·lusió de poder accedir a d’altres.
Però com que Selma es veu obligada a l’exili també explica els canvis que ha d’aplicar a la seva vida en funció dels diferents llocs on va a viure i dels diferents costums i tradicions d’aquests. Les dificultats majors se les trobarà a l’India.

Sota el meu punt de vista és una novel·la molt recomanable si us agrada la novel·la històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.